Aspecte pe care trebuie sa le avem in vedere cand cumparam haine copiilor


Nu stiu sa existe vreo activitate mai placuta, pentru o mamica, decat sa investeasca in garderoba micutului ei. Si probabil ca, cel putin una din cinci mamici face adeseori cumparaturi care depasesc nevoile copilului. Nu neaparat din lipsa de experienta cat datorita greutatii de a rezista tentatiei, stiut fiind cam cat de variata este oferta de hainute si accesorii pentru copii.

Problema cu cei mici, si ma refer la categoria 0-12 luni, este ca ei cresc atat de rapid incat orice lucru cumparat in plus, devine foarte repede o inutilitate. Altfel spus, nu are sens sa se faca stoc, indiferent la ce articol ne-am gandi (salopete, pantalonasi, chilotei absorbanti) deoarece, de la o luna la alta, se va dovedi ca, cel mic, are alta greutate si alte dimensiuni.

Nu doar stocurile de hainute sau de altfel de articole specifice reprezinta o problema ci, mai ales, calitatea lor. Asadar, care sunt aspectele pe care trebuie sa le avem in vedere cand cumparam haine celor mici? Sa vedem:

1.Dimensiuni – insemnand greutate si lungime. In functie de acestea, se va merge la sigur cu investitiile, fara a exista riscul de a cumpara ceva nepotrivit. Oricum, strict in cazul hainutelor, important de stiut este faptul ca, mai bine cu un numar sau cateva mai mari, decat mai mici. Copilul trebuie sa se simta confortabil asa ca salopetele, camasutele sau pantalonasii care strang, obturand circulatia, se exclud.

2.Cantitate – reluam ideea de mai sus, spunand ca, in cazul bebelusilor, excesele nu-si au rostul. Iar pentru situatiile in care se fac cumparaturi masive la o perioada mai mare de timp, in functie de buget, ideal este sa se tina cont de stadiile de crestere ale copilului. Toate articolele au etichete pe care sunt specificate dimensiunile si varsta potrivita.

3.Calitate – in mod normal, nici nu ar trebui sa luam in discutie acest aspect, deoarece, fiecare mamica cumpara ce crede ca e mai bun pentru copilul ei. In general, eticheta e de baza si alegerea hainelor trebuie sa fie in raport cu specificatiile despre continutul tesaturilor. Bumbacul 100% este cea mai buna varianta. Si, in general orice tesatura care are in compozitie fibra naturala, suta la suta. Cel putin, atunci cand in discutie sunt articole de imbracaminte care vin in contact direct cu pielea.

4.Cromatica – ei bine, da, culoarea hainutelor celor mici are un impact mare asupra starii lor de spirit. Nu o spunem noi ci sutele de psihologi, care de altfel, ne sugereaza si noua, celor mari, aceeasi grija pentru alegerea nuantelor vestimentare. Pastelurile dar si culorile vii, sunt pentru copii, adevarate surse de liniste sau de energie.

In cazul baieteilor sau fetitelor care sunt la varsta gradinitei sau se afla in primele clase scolare, lucrurile sunt diferite. Si aici exista un ritm de crestere mare dar nu atat de rapid, de la o luna la alta, ca in cazul bebelusilor. Asa ca, in aceasta situatie, varietatea&cantitatea nu mai reprezinta o problema, ci dimpotriva. In plus, incepand cu varsta de cca. 4 ani, copiii incep sa-si impuna punctul de vedere: “vreau sau NU vreau sa ma imbrac astfel!”Singurul aspect asupra caruia, ca mamici, mai avem vreo putere, ramane calitatea hainutelor.

Asteptam comentariul tau:

Comentarii: