Cateva lucruri utile despre hainele organice


Daca tot apare atat de des in discutie problema incalzirii globale, si termenul bio a devenit ceva de actualitate, de ce sa nu alegem sa purtam si haine care fac parte din aceasta categorie, deoarece in ultimul timp idea de stil de viata sanatos este tot mai cautat. Este bine stiut faptul ca daca ne respectam pe noi insine vom arata acelasi respect si fata de tot ceea ce ne inconjoara, asa ca merita sa ne indreptam atentia si catre acest domeniu atat de minunat.

Daca pana acum, hainele realizate din tesaturi naturale erau intalnite doar in vestimentatia celor care faceau parte din curentul hippie, in momentul de fata tot mai multe doamne si domnisoare sunt preocupate de protectia mediului inconjurator si dupa cum era normal acest lucru se va reflecta in toate aspectele pe care le regasim in viata noastra.

Punctul de plecare este reprezentat de agricultura organica, aceasta fiind in masura sa asigure o buna protectie a planetei, reducand in mod evident efectele nocive ale pesticidele sintetice care ajung in pamant, in aer sau in apa. Odata protejata natura si noi vom beneficia de un stil de viata cat mai sanatos, acest fapt ducand la incetarea aparitiei a diferite probleme de santate cu efecte mai putin placute.

Cu toate ca bumbacul este considerat o alternativa organica la indemana oricui si el reuseste sa se bucure de o popularitate aparte in randul iubitorilor de natura, trebuie precizat ca dezvoltarea lui implica uneori anumite procedee care pot provoca daune mediului inconjurator. Cu toate acestea, bumbacul ramane in momentul de fata materialul utilizat cu precadere in cele mai multe tipuri de articole vestimentare. Totodata acesta ofera si un confort deplin, conferind pielii posibilitatea de a respira. Bumbacul este indicat indiferent de sezonul pe care il parcurgem.

Hainele organice realizate din fibra de bambus, fac parte din categoria articolelor vestimentare care va pot oferi un aer luxuriant, iar tesatura lor este foarte asemanatoare cu cea a casmirului sau a matasii, numarandu-se printre preferatele iubitorilor fenomenului bio. In momentul de fata pretul acestor materiale nu este chiar unul permisiv si din pacate nu poate fi purtat la scara larga.

Tot din aceasta categorie face parte si canepa, insa popularitatea ei este ceva mai scazuta decat cea a bumbacului. Canepa este foarte prietenoasa cu natura si din acest motiv a ajuns sa fie o optiune demna de luat in seama, in procesul de confectionare a hainelor organice. La fel ca si bumbacul, canepa ofera acel confort si senzatie placuta in timpul purtarii. Din pacate inca nu gasim foarte des haine confectionate din canepa sau cel putin nu sunt la fel de populare ca cele facute din bumbac sau in.

Hainele confectionate din fibre organice nu au nimic diferit, din puncte de vedere al aspectului, fata de hainele obisnuite, insa pretul este putin mai ridicat. A investi intr-o garderoba in cadrul careia regasim elemente vestimentare care ne ajuta sa dobandim o stare de bine demna de invidiat, ar trebui sa fie un indemn pentru oricine indiferent de varsta.

Asteptam comentariul tau:

Comentarii: