Culori care se poarta in iarna 2015-2016 in tinutele pentru femei


Am iesit de putin timp din 2015 si, cu toate acestea, defilam in continuare, in anul nou venit, cu o serie de elemente care au facut parte din topurile anului trecut. Chiar daca stilistii nu stau cu mainile in san, alfel spus, umplu podiumurile cu noi si noi colectii, o parte dintre hainele pe care le-am achizitionat cu doar cateva saptamani inainte, vor continua sa fie in trend. In esenta, nu s-au adus foarte multe modificari tinutelor de iarna din 2016. Sau, mai bine spus, anul 2016 nu anuleaza modelele lansate in 2015 ci aduce pe ici pe colo, mici modificari. Este valabil si pentru cromatica. Vom putea purta in continuare culorile care au fost la mare cautare pana de curand dar ne vom putea bucura si de cateva sugestii nou-noute.

Ca tendinta generala, exista o veste buna, si anume ca, se poarta pastelurile, in mod special tonurile dulci de roz si bleu. Asadar, daca ne faceam griji ca avem prea multe haine marsala sau bleumarin, culori in trend, lansate in iarna lui 2015, iata! le vom putea combina absolut fabulous cu pastelurile declarate la moda in acest an.

Altfel, uitandu-ne putin prin colectiile marilor case de moda, observam ca nu prea sunt restrictii in ceea ce priveste culorile dar, se pune accent maxim, asa cum era si de asteptat, pe felul in care acestea sunt asociate.

Spre exemplu, Chanel ne sugereaza in colectia sa de iarna, combinatii contrastante, in special alb-negru dar si negru-bleumarin sau alb-roz. Cromatica este cuminte si, in afara de clasica alaturare alb-negru, majoritatea tinutelor se bazeaza pe o distribuire subtila a culorilor in imprimeuri, mai mici sau mai mari. In privinta tinutelor de seara, Chanel nu se dezminte si mizeaza pe auriu, o culoare pe cat de sofisticata pe atat de feminina.

Dolce&Gabana a avut foarte mult negru in colectia de iarna insa texturile satinate folosite pentru realizarea pieselor de imbracaminte, au diminuat din greutatea aceste (non)culori. Verdele inspirat de culoarea ierbii s-a bucurat si el de o mare atentie si, acelasi lucru se poate spune despre rozul palid, bejul nude sau rosul prafuit. Ca si la Chanel, distributia culorilor s-a facut prin intermediul imprimeurilor. Daca Chanel a optat pentru imprimeuri clasice, geometrice, mici, Dolce&Gabana se distinge prin desenele florale, mari, in care se regasesc combinate foarte multe dintre culorile de top – rosu sangeriu, verde organic, auriu.

John Galliano face o nota aparte prin preferinta pentru culorile metalice. Nuantele alese sunt din zona culorilor de pamanat, ocrul pare a fi culoarea vedeta insa, intalnim si nuante socante cum este movul intens si foarte foarte mult argintiu. Combinatiile intre culori nu sunt nici ele comune, astfel incat bej-violet, rosu corai-negru, rosu-mov sau negru-argintiu pot parea sugestii destul de excentrice la o prima vedere. Negrul nu lipseste decat din foarte putine tinute asadar, iata, nicio problema daca lipsite de inspiratie, am optat si iarna aceasta tot pentru negru la achizitia paltonului.

Pasteluri dar si multa culoare (rosu, verde…), culori deschise dar si foarte mult negru, combinatii traditionale (alb-negru) dar si asocieri mai greu digerabile (rosu-mov), iata care sunt culorile acestei ierni, prin ochii unor mari creatori. Asa cum spuneam si la inceput, accentul se pune pe asociere si asa cum s-a vazut, se prefera culorile distribuite intr-o tinuta, prin intermediul imprimeurilor.

Asteptam comentariul tau:

Comentarii: