Cum faci un refresh garderobei care nu mai este in trend


Multe dintre noi, prinse cu treburile si urgentele zilnice efectiv uitam ca si noi suntem femei. De cate ori nu ni s-a intamplat sa vrem sa ne imbracam cu ceva deosebit cu prilejul unui eveniment anume sau, pur si simplu, pentru o iesire la sfarsit de saptamana si sa constatam cu nu prea mai avem cu ce. Si asta nu pentru ca ne-ar fi disparut subit toaletele pe care le aveam ci pentru ca nu mai sunt de actualiate. Altfel spus, nu este nevoie sa va numarati printre impatimitele modei, ca sa realizati ca o parte dintre haine sunt demodate si aveti nevoie de altele noi.

Pentru a va reinnoi oarecum garderoba, puteti face o incercare prin care sa modificati articolele vestimentare care nu mai au farmecul de care se bucurau odata. Cateva mici retusuri sunt in masura sa le ofere acestor haine un plus de efect, iar in caz de reusita, va veti putea bucura de o tinuta in pas cu moda. Chiar daca suna intr-un anumit fel, hainele retusate nu inseamna nimic altceva decat ca de multe dintre ele ne leaga amintiri placute pe care le pastram langa noi tocmai prin bluza sau rochia la care nu vrem sa renuntam.

Cu putina indemanare in folosirea unei masini de cusut si cu putina imaginatie, rochiile, fustele si bluzele sunt piesele care se pot modifica cel mai usor si capata foarte rapid efectul scontat, deoarece multe dintre retusurile aplicate au rezultate uimitoare. De exemplu, o simpla aplicare a unei dantele unor rochii sau bluze, va fi in masura sa confere un aer tineresc oricarei tinute.

De asemenea, mai aveti la indemana aplicarea unor accesorii realizate manual, care cu siguranta va vor face sa fiti unica si fermecatoare, fara ca persoanele din jurul dumneavoastra sa isi dea seama ca purtati haine modificate. Pentru a schimba in mare parte aspectul hainelor mai vechi, cel mai important lucru pe care trebuie sa il faceti este sa inlocuiti nasturii (daca exista) cu unii moderni, deoarece acestia sunt cel mai in masura sa eclipseze o haina, sau dimpotriva, sa o aduca intr-o noua lumina.

Fara indoiala o astfel de mutare ii va face pe multi sa creada ca sunteti imbracata intr-o noua achizitie. Daca doriti ceva cu adevarat special, puteti incerca ca in locul nasturilor sa puneti un fermoar sau cateva decupaje din piele sau alt material textil. Nici nu va puteti inchipui reactia pe care o vor avea prietenii care va vor vedea imbracata cu “noile” haine.

In ceea ce priveste pantalonii, trebuie sa stiti ca acestia pot fi scurtati sau sa li se adauge diverse bucati de material, iar in cazul blugilor, schimbarea culorii, va poate oferi cu adevarat o imagine noua.

In alta ordine de idei, micile retusuri pot lua forma unor ajustari ceva mai ample, daca situatia o impune. Micile adaugiri vor avea un efect mult mai pronuntat daca se creeaza un nou contur al taliei. In cazul hainelor ce compun garderoba si nu numai al lor, efectele mari se obtin facand putin insa punand mult suflet si dragoste.

Asteptam comentariul tau:

Comentarii: