Cum imbracam adecvat copii in sezonul rece


Odata cu scaderea temperaturilor, prinipala grija a parintilor este de a asigura copiilor haine calduroase, pentru ca cei mici sa isi poata desfasura activitatile fara a resimti foarte tare anotimpul rece. Deci chiar daca iarna a sosit, copiii nu trebuie sa fie privati de bucuria de a se juca in aer liber, sau de a face sport.

Multe mamici, bone si bunici intampina probleme, pentru ca nu se pot hotara cat de gros sau de subtire trebuie sa fie imbracat copilul cand se afla la joaca, in aer liber.

In general, medicii pediatrii recomanda imbracarea copiilor in timpul anotimpului rece pe principiul straturilor: strat de baza, strat intermediar si strat exterior.

haine copii.,

Stratul de baza este cel mai important, pentru ca intra in contact direct cu pielea celui mic. Trebuie sa fie constituit din haine moi, confectionate din materiale naturale care lasa pielea sa respire, nu provoaca iritatii si dermatite. Rolul acestui strat este de a absorbi transpiratia si de a regla temperatura corpului, de aceea articolele de imbracaminte ce constituie stratul de baza trebuie sa fie confortabile, sa ofere posibilitate de miscare si sa fie placute la atingere. In cazul bebelusilor, care nu isi regleaza singuri temperatura corpului, acest strat este esential. Articolele vestimentare folosite pentru pielea copiilor si a bebelusilor trebuie sa fie realizate din bumbac de foarte buna calitate, bine finisat sau lana moale, cu proprietati antibacteriene. Deci body-urile, maiourile, tricourile, bluzelele de corp, chiloteii si ciorapii trebuie sa posede calitatiele mentionate mai sus.

Stratul intermediar ofera un plus de caldura si o izolatie termica suplimentara in zilele racoroase. Nu trebuie sa lipseasca in special in timpul iernii, cand temperaturile sunt cu adevarat scazute. Grosimea hainelor trebuie aleasa in functie de temperaturile de afara, deci in zilele mai calde trebuie utilizate bluze si pantaloni mai subtiri, iar in cele reci articolele trebuie sa fie mai groase, confectionate din materiale care pastreaza bine caldura. Articolele confectionate din lana, bumbac, flece, sau cele captusite sunt ideale in aceasta situatie. Pot fi utilizate si articolele confectionate din combinatii ce contin in, ramie, elasten, lana, bumbac,tweed, frotir s.a. Copiii trebuie imbracati cu haine de dimensiuni potrivite, nici prea mici, nici prea mari, care nu creaza stare de disconfort.

haine copii,

Ultimul strat, cel exterior este cel care protejaza cel mai bine de frigul si umezeala de afara, de aceea este esential ca acesta sa fie un bun izolator. Jachetele, paltoanle, gecile si vestele trebuie sa fie impermeabile si bine captusite.

Cand temperaturile sunt placute, dar ploile nu contenesc, parintii sunt indemnati sa nu renunte la joaca copiilor in aer liber, ci sa introduca in garderoba celor mici, pelerine impermeabile si cizmele de cauciuc.

Alte accesorii care pot fi utilizate cand temperaturile sunt scazute sunt cele care protejaza extremitile, constituite din fesuri, caciuli, sepci, manusi, fulare, esarfe, etc.

Si articolele de incaltaminte trebuie adaptate corect conditiilor de umezeala si frig pe durata acestui anotimp. Astfel ca bocancii, ghetele si cizemele impermeabile si captusite cu materiale izolante trebuie introduse treptat in garderoba copiilor.

Asteptam comentariul tau:

Comentarii: