Cum intretinem hainele copiilor


Intretinerea hainelor copiilor este o provocare pentru toate mamicile, indiferent de anotimp. Deoarece copii au pielea ceva mai sensibila decat cea a adultilor, trebuie sa va asigurati ca hainutele sunt corespunzator curatate si limpezite. Nu doar aceste aspecte trebuie urmarite cand sunt curatate obiectele vestimentare ale copiilor, e bine sa acordati atentie si celorlalte detalii care sporesc confortul copilului si prelungesc viata hainelor: gradul de murdarie al hainelor, materialul tesaturilor, tipul detergenului si metoda de uscare a pieselor vestimentare.

Trebuie stiut ca petele peristente provocate de sosuri, fructe sau legume nu sunt indepartate prin simpla introducere a hainelor in masina de spalat. Acestea trebuie inmuiate in prealabil cu detergenti speciali care asigura eliminarea petelor. Hainele foarte murdare trebuie curatate cu peria inainte de a fi introduse in masina de spalat.

haine copii.

Pentru a va bucura de obiectele vestimentare pentru mai mult timp este bine sa le pastrati culorile intacte, de aceea trebuie sa sortati hainele in functie de culoare inainte de a le introduce in masina de spalat. Amestecarea hainelor poate duce la scurgeri de culori, si in aceasta situatie devin practic inutilizabile.

Utilizati detergent potrivit. Cum am mentionat mai sus copii, in special bebelusii au pielea sensibila iar detergentii pot fi foarte agresivi, deci pot provoca alergii si iritatii. Pentru a evita astfel de situatii medicii dermatologi recomanda clatirea suplimentara a hainutelor dupa finalizarea ciclului de spalat.

Un alt aspect important de care trebuie sa tineti cont cand curatati garderoba copilului este legat de tipul materialului din care sunt confectionate hainele.

Hainele confectionate din bumbac sunt cele mai achizitionate, indiferent de sezon, pentru ca este un material natural, usor si lasa pielea sa respire. Atentie, hainele confectioanate din acest material sunt predispuse la decolorare, deci este bine sa utilizati un detergent soft cand curatati aceste tesaturi, si din cand in cand adaugati solutii speciale pentru mentinerea culorii. Este bine sa uscati hainele copiilor confectionate din bumbac in spatii ferite de razele directe ale soarelui, pentru a le pastra moi si placute la atingere. Daca sunt expuse direct la soare au tendinta sa se aspreasca.

Atentie la temperatura de spalare! Hainele din bumbac tind sa intre la apa, deci daca sunt curatate la temperatura inalta sa nu va mirati ca vor fi mai mici! Este recomandat sa spalati fiecare piesa vestimentara la temperatura maxima mentionata pe eticheta. Lasati hainele sa se zvante la aer pe sarma, apa se evapora incet si hainele isi pastreaza dimensiunile initiale.

Bluzele, pantalonii, camasile si rochitele din bumbac pot fi calcate la temperatura inalta fara sa se deterioreze. Deci corect spalate, uscate si calcate isi pastreaza proprietatile, sunt moi si raman utilizabile pentru mult timp.

haine copii

Si lana este un material natural intens utilizat la confectioare hainelor pentru copii. Vestele, puloverele, rochitele, fustitele si pantalonii din lana sunt piese nelipsite din garderoba copiilor, indiferent de varsta. Spre deosebire de alte tesaturi, lana nu trebuie spalata foarte des. Daca hainele nu sunt murdare, pot fi aerisite si purtate din nou. Utilizati detergenti corespunzatori pentru aceste tesaturi, incercati sa le spalati fara a utiliza masina de spalat rufe! Puteti sa le inmuiati in prealabil in apa cu detergent. Temperatura apei nu trebui sa depaseasca 30 de grade celsius, caci hainele intra la apa si se strang, iar acest proces este ireversibil.

Obiectele vestimentare din lana pot fi spalate prin apasare, nu prin frecare, stoarcerea acestora trebuie facuta la fel de usor. Partea buna este ca petele ies de pe hainele din lana foarte usor, fara a necesita detergenti agresivi si frecare intensa. Bluzele si rochitele astfel curatate trebuie uscate pe suport, nu se recomanda atarnarea pe sarma pentru ca isi pot modifica forma.

Tinand cont de aceste detalii va puteti imbraca copii in haine curata, care au aspect de nou pentru mai mult timp.

Asteptam comentariul tau:

Comentarii: