Cum protejam copii de vremea capricioasa din punct de vedere vestimentar


Odata cu venirea primaverii se remarca si o frecventa tot mai ridicata a bolilor de sezon. Vremea capricioasa, alimentatia deficitare, vantul puternic si sistemul imunitar pus la incercare sunt factori care duc la aparitia racelilor si a guturaiului. Pentru a preveni aparitia bolilor de primavara, dar si pentru scurtarea perioadelor de boala trebuie luate toate masurile necesare din timp. Deci alimentatia echilibrata si imbracarea corecta a copiilor sunt factori importanti in mentinerea sanatatii copiilor in sezonul de primavara.

Temperaturile scazute si ploaia nu trebuie sa ii tina insa pe cei mici numai in casa, ei trebuie lasati sa defasoare in continutare activitatile preferate in aer liber, pentru ca miscarea si joaca in aer liber nu fac decat sa intareasca sistemul imunitar al copiilor. Pentru ca cei mici sa se bucure din plin de aerul puternic al primaverii, trebuie sa fie imbracati corespunzator, fiecare amanunt este esential in mentinerea confortului termic.

haine-copii-primavara

Cand temperaturile urca pana la 15-18 grade celsius, este simplu, peste stratul de baza (pantalon, bluza/ rochie, dres, bluza/ salopeta lunga, bluza) trebuie adaugata doar o jacheta captusita, pentru a asigura confortul necesar. Daca sunt si precipitatii se poate alege o pelerina cauciucata care impiedica umezirea hainelor. Cand ploua copii trebuie incaltati cu elemente adecvate care nu permit patrundera apei la picioare.

Cand temperaturile sunt mai mici de 10 grade celsius, jacheta subtire trebuie inlocuita cu una mai groasa. Pe sub pantaloni parintii pot adauga dresuri subtiri care nu creeaza disconfort, iar pantofii trebuie inlocuiti cu ghetute si cizmulite. In zilele cu precipitatii copii se pot bucura de activitatile obisnuite daca sunt protejati de pelerina impermeabila. Tot in aceasta perioda trebuie acordata o atentie sporita extremitatilor, deci poate fi introdusa in garderoba copiilor o palarie, un fes sau o caciula subtire, confectionate din lana fina sau bumbac.

La inceput de primavara cand temperaturile scad rezonabil in unele zone trebuie acordata o atentie crescuta accesoriilor care protejaza extermitatile. La stratul de baza de haine trebuie adaugate dresurile si maioul. Bluza si pantalonul trebuie sa aiba grosime potrivita, sa fie captusite sau confectionate din lana. Cizmele si ghetele captusite cu strat fin de blana nu trebuie sa lipseasca cand temperaturile sunt mai mici de 5 grade celsius, iar articolele vestimentare care asigura confort termic in zona capului si a mainilor sunt esentiale in mentinerea confortului si starii de bine. Esarfa sau fularul fin din lana/bumbac sunt elementa care pot fi utilizate, daca cel mic le apreciaza.

haine-copii-primavara,

Pentru ca cei mici sa aiba libertatea de miscare necesara desfasurarii activitatile in aer liber, hainele alese trebuie sa fie potrivite, nu prea mari, prea mici sau prea multe. Acelasi lucru este valabil si in cazul incaltamintei care trebuie sa se potriveasca perfect. Articolele de incaltaminte trebuie sa fie impermeabile, pentru ca umiditatea este crescuta in timpul anotimpului de primavara si in acelasi timp confortabile. Se recomanda achizitionarea de ghete si cizme cu talpa turnata din cauciuc, antiderapante si usoare, care nu pune in dificultate copilul.

Asteptam comentariul tau:

Comentarii: