Cum sa investim corect in garderoba de iarna


In general, reinnoirea garderobei se poate dovedi o activitate pe cat de placuta, pe atat de paguboasa, daca ne lasam duse in ispita achizitionand articole vestimentare in trend dar fara utilitate practica sau de lunga durata. Da, m-am referit la trainicie si durata pentru ca, serios vorbind, indiferent cu ce propuneri vine moda an de an, un palton sau o pereche de incaltari de iarna, nu sunt articole pe care sa le punem la cos, de fiecare data cand se schimba trendul. Ne putem proteja de investitii neinspirate daca tinem cont de cateva chestiuni elementare.

Inainte de a face cumparaturile de care avem (sau credem ca avem nevoie!), evaluam in scurt articolele vestimentare pe care le-am purtat si acum o iarna. Selectam exact hainele, incaltamintea sau accesoriile care nu sunt atat de deteriorate si renuntam la piesele vestimentare foarte uzate. In acest fel, ne va fi mult mai usor sa distingem cu exactitate care cumparaturi sunt prioritare.

Analizam cu atentie oferta pietei. E adevarat, exista o explozie de magazine, atat fizice cat si online dar, in ciuda greutatii de a ne hotari pentru un magazin oarecare sau un brand, acest fapt ar trebui sa ne bucure. Avem de unde alege! Trebuie doar sa ne definim (sau redefinim) stilul care ne reprezinta si vom sti exact catre ce sa ne orientam interesul.

Daca n-am invatat inca sa facem diferenta intre o tesatura sau o croiala de calitate si una din domeniul kitsch-ului, am putea apela la traditionalul indemn “suna un prieten” sau de ce nu, pe cineva si mai apropiat – mama, sora, matusa. Cu siguranta, experienta cuiva care s-a confruntat de mai multe ori cu ispita cumparaturilor, isi va spune cuvantul.

Sintagma des intalnita “calitate la pret mic” este la fel de discutabila ca si expresia “calitatea costa”. De foarte multe ori, am intalnit produse de proasta calitate la un pret foarte mare asa cum, la fel de des am avut ocazia sa achizitionam articole vestimentare de top, la preturi modice sau chiar derizorii. Dar in general, brandurile cunoscute isi respecta clientela ceea ce inseamna ca, decat sa investim intr-un produs no-name, despre a carui reputatie inca n-am aflat, de preferat sa facem shopping din magazinele consacrate, unde raportul calitate-pret chiar inseamna ceea ce pare.

Asa cum am mai spus, ideal ar fi sa nu ne hazardam sa inlocuim radical un outfit care poate arata ca nou, daca recurgem la cateva artificii. Spre exemplu, un palton negru poate fi realmente inviorat daca este accesorizat cu un sal, o palarie de fetru sau o curea in tendinte. Un efect maxim se obtine si prin simpla schimbare a nasturilor!  Acelasi lucru se intampla si in cazul unor bocanci carora le inlocuim sireturile – arata ca noi! Astfel, tricotajele, dresurile compacte, manusile si geanta, ar putea fi singura investitie de care avem nevoie. Si daca facem rapid niste calcule, aflam ca nu avem nevoie de sume foarte mari, pentru a realiza toate acestea.

Oricum, idea este aceea ca, avem nevoie de un echilibru intre dilematicele probleme – “cum arata”, “ce se poarta”, “ce ni se potriveste” si “cat de practic este”. Daca reusim, putem spune ca am devenit experte in alegerea celor mai bune oferte, mult timp de aici inainte.

Asteptam comentariul tau:

Comentarii: