De ce merita sa purtam un body modelator?


Inainte a fost corsetul…Va aminti toaletele senzationale ale eroinelor lui Dumas? Si taliile lor de viespe? Ei bine, vremea in care doamnele si domnisoarele isi puneau sanatatea in pericol doar pentru a avea un mijloc ca “tras prin inel” a apus. Din fericire. N-a disparut in schimb, dorinta de a arata bine, in ciuda unor rotunjimi exagerate sau dimpotriva, in lipsa oricaror rotunjimi…

Daca sanii au fost favorizati, gratie inventatorului sutienului, in lipsa corsetului celebru, fara de care o tinuta nu era considerata completa, cineva ingenios (nu stim cine) a venit cu ideea geniala si a altor piese de lenjerie modelatoare. Exista bustiere, chiloti sau body.  Si desi am fi tentate sa respingem un astfel de articol, pentru ca, in general, este asociat cu femeile de o anumita varsta sau cu mamicile care au nevoie sa-si revina dupa sarcina, ei bine, ar trebui sa ne reconsideram parerea.

Este indicat, nu doar cand inaintam in varsta si nu ne mai putem stapani kilogramele ci, ori de cate ori vrem sa mascam niste defecte – o burtica mai proeminenta, niste fese nu foarte obraznice sau niste coapse nu tocmai ferme. Si problemele astea sunt valabile pentru toate varstele, sa recunoastem.

Cum alegem un body modelator?

Marimea – trebuie sa ne cunoastem bine dimensiunile si, oricat de tentate am fi sa ne orientam catre un articol cu cateva numere mai mici, nu trebuie sub nicio forma sa facem aceasta greseala. In primul rand, datorita sanatatii, puternic afectate de o circulatie a sangelui necorespunzatoare. In randul al doilea vine aspectul estetic si cred ca intelegeti la ce ma refer – un body mai mic decat marimea noastra reala, nu face altceva decat sa permita surplusului de piele sa se reverse dizgratios.

Materialul – este foarte important pentru ca vorbim despre un articol de lenjerie, altfel spus, un articol care vine in contact direct cu pielea. Materialele suta la suta sintetice pot parea o alegere, la un moment dat, insa, la o folosinta indelungata, pielea s-ar putea sa se razvrateasca. Asadar, musai sa ne orientam catre materiale care au in amestec, pe langa microfibre elastice si  fibre naturale (bumbac). In acest fel, ne asiguram ca pielea nu va transpira in exces si ca toata zona corpului acoperita de body, va beneficia de confort si mobilitate.

Forma – se alege in functie de zona corpului care se vrea modelata. In linii mari, avem de ales dintre aceste modele:

1. Corset intreg, care acopera doar trunchiul, inclusiv sanii, fara  picioare;

2. Corset “cu manecuta” (!) sau chiar trei sferturi, care imbraca si picioarele pana la genunchi sau pana la jumatatea gambei;

Cele mai comune modele sunt cele care au forma de chilot cu talie inalta si modeleaza atat posteriorul cat si talia. Forma chilotului poate sa imbrace posteriorul cu totul sau poate avea un decupaj apropiat de cel al chilotului tanga.

Culoarea – ca si la restul lenjeriei, se alege in functie de cromatica vestimentatiei de exterior. Nu vom purta un body modelator negru la o rochita transparenta alba, decat daca vrem sa atragem privirile in mod neplacut. Si nu vrem. Asadar, negru e potrivit vestimentatiei negre sau inchise la culoare, albul vine perfect in completarea unor articole de imbracaminte albe sau deschise la culoare si asa mai departe.

Revenind la intrebarea din titlu, de ce se merita sa purtam un body modelator? Ei bine, cred ca doar incercand, vom afla raspunsul.

Asteptam comentariul tau:

Comentarii: