Este corsetul un element vestimentar important?


Corsetul este un articol vestimentar foarte important, folosit inca din cele mai vechi timpuri de catre doamnele si domnisoarele care doreau sa isi subtieze talia, din dorinta de a obtine corpul sau silueta ideala. In mare parte si astazi corsetul se utilizeaza cu acelasi scop numai ca aspectul acestuia a capatat numeroase imbunatatiri, punandu-se foarte mult amprenta pe tot ceea ce inseamna latura estetica.

In general, corsetele sunt realizate din texturi elastice, menite sa se muleze pe corp, intarite de regula cu balene metalice (exista si modele din plastic), prin intermediul carora si cu ajutorul unui siret sau snur destul de lung, corsetul este strans, de regula la spate. Cu ajutorul corsetului bustul capata un nou aspect deoarece este pus in evidenta. Cu un astfel de aranjament tinutele elegante compuse din rochii sau deux pieces vor capata un nou aspect, foarte convingator am spune noi.

La inceputurile perioadei sale, corsetul a aparut ca o necesitate a imbunatatirii imaginii estetice si reputatiei unei femei, iar pe parcursul evolutiei sale a ajuns sa fie considerat, un fel de simbol al sexualitatii si seductiei, fiind parte integranta din lenjeria intima a doamnelor si domnisoarelor. Corsetele erau folosite in general pentru faptul ca subtiau talia, insa pe parcus, a inceput sa se evidentieaze din ce in ce mai mult, efectul sau asupra sanilor sau decolteului.

Modelele pe care le gasim astazi in magazine sunt absolut fermecatoare deoarece se pune accent pe estetic. Cele realizate din dantela au foarte mare trecere la femeile de toate varstele. Mai gasim si corsete din materiale care au diferite modele, acestea pot fi purtate la vedere tinand loc unei bluze sau top. El poate fi intalnit sub diverse forme, incepand de la o veritabila piesa de lenjerie intima si pana la partea superioara a unei rochii, chiar si de mireasa, si fara nicio exagerare, apelativul de simbol al cochetariei feminine, i se potriveste perfect.

Dupa cum observati din aceste cateva cuvinte, corsetul a fost si va ramane o piesa vestimentara cu un rol esential in vestimentatia femeilor, contribuind in mod evident atat la ridicarea si la aplatizarea sanilor, fapt ce i-a conferit de foarte multe ori, dreptul de a inlocui cu succes, sutienul, si se pare ca in momentul de fata, corsetele au sarit din stilul vestimentar budoar, in garderoba de zi cu zi a femeilor.

Cu siguranta corsetul ramane un element vestimentar foarte important. Trecand peste rolul estetic deosebit trebuie sa amintim si de comoditatea oferita in timpul purtarii. Ori de cate ori dorim ceva original cu ajutorul caruia sa cream o tinuta prin intermediul careia sa ne facem remarcate, corsetul ar trebui sa se afle pe lista de asteptare. Cu siguranta ca argumentele privind purtarea sau nu a unui corset nu se opresc aici, insa am dori sa stim si parerea voastra. Nu ezitati sa ne lasati comentarii privind importanta purtarii unui corset sau ce anume ati vrea sa cititi in articolele viitoare referitor la acest articol vestimentar.

Asteptam comentariul tau:

Comentarii: