Intretinerea lenjeriei de noapte


Lenjeria de noapte poate fi considerata un tip de imbracaminte cu totul special si asta pentru ca are o contributie destul de activa in ceea ce priveste obtinerea unei stari de bine. Pentru ca este purtata noaptea cand avem nevoie de haine comode, din materiale de cea mai buna calitate si aratoase, ingrijirea si mentinerea acesteia se va face cu mare atentie pentru a putea profita de aceste produse o lunga perioada de timp. Avand in vedere ca o lenjerie de noapte este realizata in general din materiale foarte finute, care se pot deteriora usor, mai ales matasea si dantela, aceasta are nevoie de o intretinere speciala, care sa ii mentina frumusetea pe o perioada cat mai lunga de timp.

Sfaturi pentru curatarea lenjeriei de noapte:

Lenjeria de noapte se spala in general usor, de mana, pentru ca in masina de spalat exista riscul sa se deterioreze semnficativ, mai ales daca are broderie sau este realizata din tul ori satin.

Apa trebuie sa aiba o temperatura de 30°C, astfel incat sa fiti sigura ca materialul nu va suporta modificari.

De preferat este sa se spele pe dos, pentru a nu o agata si pentru a evita sa ii deteriorati modelul

Aveti grija sa nu aveti bijuterii la maini atunci cand o spalati pentru ca se pot agata fire din lenjerie si se va strica.

Pentru uscarea lenjeriei de noapte nu folositi aparatul de uscat si nu o puneti pe calorifer sau pe alta sursa de caldura, mai ales daca este deschisa la culoare, pentru ca se poate ingalbeni

Evitati clorul si alti inalbitori.

Detergentul utilizat pentru spalarea acesteia nu va fi foarte concentrat si asta pentru a ne pastra starea de sanatate. Daca alegem sa spalam lenjeria fara ajutorul unei masini de spalat, trebuie sa ne gandim ca nu vom putea efectua o clatire foarte buna, asa ca mai bine diminuam detergentul, adica utilizam atat cat este nevoie.

Sfaturi privind intretinerea lenjerie de noapte

In ceea ce priveste intretinerea unei lenjerii de noapte, este bine de stiut ca aceasta nu trebuie stoarsa foarte tare, iar atunci cand o pastrati, aveti grija ca sutienele sa nu fie stranse sau sa aiba cupele bagate una in alta, pentru ca riscati sa le stricati forma si nu vor mai arata deloc placut. Cel mai bine este sa le puneti pur si simplu intr-un sertar, unde nu mai exista nimic altceva care ar putea sa le preseze si sa le strice.

Locul unde aceasta va fi pastrata trebuie sa fie uscat si aerisit. Evitati sa va cumparati foarte multe articole vestimentare de acest gen deoarece nu veti face altceva decat sa umpleti un sertar degeaba si sa purtati doar cateva modele.

Incercati sa aveti mai multe seturi de lenjerie pe care sa le purtati pe rand, astfel eliminati posibilitatea de a uza cu usurinta lenjeria de noapte si totodata va puteti bucura de niste produse minunate o lunga perioada de timp, deci investitia facuta se va dovedi a fi una isteata.

Asteptam comentariul tau:

Comentarii: