Moda pentru copii in 2016


Odata cu intrarea in noul an, curiozitatea vis a vis de cromatica, croieli, tesaturi, imprimeuri si nu numai, altfel spus tot ce tine de moda in 2016, se manifesta si in legatura cu hainutele pentru copii. Sigur, nu cei mici sunt personajele principale in aventura descoperirii celor mai potrivite articole vestimentare ale anului, ci mamicile. Ele vor avea de doua ori mai multa bataie de cap pentru ca, inca de anul trecut se contura trendul tinutelor la indigo – mamica/fetita sau tatic/baietel, in colectiile marilor case de moda. Oricum, chiar daca pe strazile din tara nu vom vedea foarte des pusa in practica aceasta initiativa, exista destule alte idei de stil pentru copii, cele mai multe exact in colectiile brandurilor dedicate celor mici sau, surprinzator! in colectiile unor creatori celebri care si-au lansat pentru prima data o linie de imbracaminte de copii, cum este cazul lui Karl Lagerfeld.

Si daca tot am amintit, sa vedem care sunt propunerile acestuia pentru 2016:

Cromatica – Pasteluri, combinatii alb-negru, ciclam, portocaliu, albastru dar si foarte mult gri. Plus minus, si in colectia de haine pentru copii, intalnim preferintele in materie de cromatica din moda celor mari.

Imprimeuri – Tricourile si rochitele nu abuzeaza de desene grafice iar daca este sa vorbim despre un element caracteristic, regasit ca lait motiv in aceasta colectie inedita, vom face referire la Choupette, o pisicuta cu indeletniciri in zona fashion.

Croieli – Liniile sunt drepte, cuminti. Rochitele Polo sunt pline de farmec in simplitatea lor si, acelasi lucru il putem spune si in ceea ce priveste jachetele si camasile, copii aproape fidele ale articolelor destinate adultilor.

Daca tot am inceput cu o semnatura celebra, vom continua in acelasi stil, spunand cateva cuvinte despre alte doua case de moda celebre, care isi pun amprenta pe tendintele anului 2016, in moda pentru copii.

Burberry – Desi este unul dintre brandurile cu cea mai mare vechime in aceasta bransa (1856), inventatorul gabardinei (tesatura fina din lana, foarte rezistenta) si-a lansat o linie de articole vestimentare pentru micuti, abia in 2001.

Croiurile imbina traditia cu modernitatea. Cromatica este blanda, luminoasa, eleganta. Tonurile de bej si gri abunda insa sunt inveselite de mici pete de culoare, prin intermediul unor desene grafice subtil alese. Intalnim rochite cu inimioare rosu sangeriu, bufnite sau pisicute stilizate pe fonduri monocrome sau asociate unor alte desene grafice in trend si ne referim la modelul cadrilat. Motivele florale mici sunt si ele abordate in combinatii delicioase – turcoaz, marsala, rosu, alb.

Kenzo – Culori vibrante si linii moderne, iata caracteristica hainelor pentru copii, in 2016. Kenzo indrazneste sa creeze articole vestimentare in culori tari fara a fi totusi stridente. Galbenul, turcoazul si ciclamul par a fi culorile statement insa abordarea este mult mai vasta asa incat avem si hainute diafane – albe sau in tonuri dulci, roz, vernil si bleu, pastelate. Si legat de aceasta colectie, putem spune ca, in afara unor culori reprezentative exista un detaliu iconic, in cazul de fata celebrul cap de tigru care se regaseste in majoritatea creatiilor Kenzo.

Asadar, 2016 ne aduce cu sine culori statement si stiluri iconice. Croieli caracteristice modei pentru copii dar si o influenta covarsitoare, preluata din moda celor mari.

Asteptam comentariul tau:

Comentarii: