Pantaloni office barbatesti pe care ii putem purta in iarna 2015


Inainte de toate, ce presupune o tinuta office? Un stil vestimentar formal, in care regasim haina de costum, camasa cu guler, pantofi clasici cu siret si, bineinteles, pantaloni de stofa. Joburile care presupun o munca de birou, intr-o banca sau intr-o alta institutie in care se pune accent pe respectul impus clientului si prin tinuta vestimentara, nu permit stiluri construite pe elemente sport si ne referim la blugi.

Ei bine,daca inainte vreme tinuta “la costum”era litera de lege in anumite medii, actualmente putem vorbi despre o imblanzire a rigiditatii formale. In sensul ca sacoul poate fi inlocuit cu un cardigan, purtat neaparat peste camasa si chiar si camasile se pot alege dintre cele fara guler, care nu permit atasarea cravatei. Totul e ca imaginea de ansamblu sa emane acelasi aer de tinuta ingrijita, eleganta, de om care are foarte multa grija de sine si impune respect datorita acestui lucru.

In privinta pantalonilor, nu putem spune ca s-au produs foarte multe schimbari. Stofele calcate la dunga raman in continuare expresia desavarsita a elegantei masculine, etalata in mediile formale. O buna bucata de timp au disparut din peisaj celebrii pantaloni cu pense insa, surpriza! anul acesta se pare ca stilistii ii readuc pe podium. S-a umblat putin si la lungime, asa incat domnii sa-si poata pune in valoare pantofii si acelasi lucru il putem spune si despre croiala, care a tins anul acesta catre slim, la modul general.

Ideea de baza este aceea ca, in stilul office masculin, nu se admit decat pantaloni de stofa! Cum se alege un model care sa va avantajeze? Urmand cateva reguli de baza, care exploateaza constitutia masculina – picioare prea lungi sau dimpotriva, prea scurte; posterioare prea bombate sau prea plate; solduri prea inguste etc. Asadar, iata cum stau lucrurile si care sunt aspectele de care se tine cont atunci cand se alege o pereche de pantaloni din stofa.

Picioare prea lungi – pentru aceasta situatie, stilistii recomanda purtarea pantalonilor cu manseta sau, a pantalonilor cu talie joasa. Atat manseta cat si talia joasa, au rolul de a diminua vizual suparatoarea lungime a picioarelor.

Posterior prea bombat – desi in conditii obisnuite, aceasta caracteristica ar fi un atu, in ceea ce priveste pantalonii de stofa, lucrurile nu stau la fel. Asa incat, recomandarea este de a se purta pantaloni inchisi la culoare si de preferinta, fara pense. Sacourile fara taietura in spate vor atenua simtitor din amploarea posteriorului.

Picioare scurte – se recomanda pantalonii cu talie inalta si contrastele puternice intre culoarea camasii si cea a pantalonilor. Un tips cunoscut si de doamne, cu rol de alungire a picioarelor, este utilizarea aceleiasi culori pentru pantofi, sosete si pantaloni.

Posterior plat – se recomanda pantalonii cu turul scurt si taieturi drepte purtati cu sacouri cu doua fente, mai lungi.

Solduri prea inguste – ei bine, asa cum spuneam, au revenit in forta pantalonii cu pense astfel incat, iata o solutie pentru a masca acest impediment.

Stim ca moda propune insa, in ciuda trendului, unele modele chiar daca apartin stilului office, nu sunt potrivite pentru oricine. In plus, asa cum spuneam si mai sus, exista locuri de munca unde niciodata nu ti se va accepta o tinuta in care se regasesc pantalonii office stil harem!

Alegerea stofelor se face in functie de preferinte, insa stilurilor formale li se potrivesc foarte bine stofele din lana, intr-o singura culoare sau cu imprimeuri specifice, foarte mici. In privinta croielilor aveti de ales intre rigori, care spun ca lungimea pantalonilor trebuie sa atinga tocul pantofului si moda, care pledeaza pentru pantalonii cu vedere la glezna!

Asteptam comentariul tau:

Comentarii: