Pantalonii cu imprimeuri – piesa de rezistenta in garderoba de primavara


Se pare ca, e lucru hotarat – pantalonii cu imprimeuri, nu sunt pentru orice fel de silueta. Si nu ne mira astfel, prea tare, sugestiile destul de sarace, pe segmentul de moda rezervat doamnelor&domnisoarelor, spre deosebire de sfera masculina. Asadar, desi, imprimeurile nu lipsesc din colectiile de primavara/vara, sunt cumva eclipsate de pantalonii monocromatici. Motivul? Ideea, bine inradacinata in mentalul feminin, cum ca, pantalonii cu model imprimat, in special cel cu dungi late, lasa impresia de lipsa de suplete sau, o accentueaza acolo unde chiar exista ceva mai multe kilograme in plus. Si cum, nu iese fum fara foc, ne raliem si noi acestei idei, macar asa, din spirit de fronda.

Am folosit in formulare o nota usor reticenta, fata de aceasta conceptie, deoarece, suntem de parere ca, atunci cand se investeste intr-o anume categorie de haine, starea de bine si confortul, date de un articol vestimentar care ne place, ar trebui sa primeze, in fata trendului sau a parerii colective. Si ca, cea mai buna consiliere in materie de vestimentatie, este cea pe care o reflecta oglinda. Daca ea nu transmite un feedback pozitiv, e cazul sa ne ascultam flerul si sa facem schimbarea care se cere.

Revenind, care sunt totusi, imprimeurile recomandate pentru aceasta perioada? Si, cum putem masca unele “defecte”, reale sau inchipuite, alegand cel mai potrivit imprimeu? Sa vedem ce recomanda stilistii. In primul rand, imprimeul trebuie sa fie perfect armonizat cu croiala. O pereche de pantaloni mulati, imprimati cu dungi verticale late, vor arata diferit pe un trup zvelt, in comparatie cu unul plin de rotunjimi. La fel stau lucrurile cu majoritatea imprimeurilor, astfel ca, regula de baza atunci cand tinem mortis sa purtam pantaloni cu model, este sa fim foarte atente la croiala. Aceiasi pantaloni cu dungi late, pot fi realmente sexy, si pe un trup considerat planturos, daca au largimea potrivita. Legat de largime, si aici e o intreaga discutie, deoarece multe dintre noi alegem haine mai mici, in ideea de a ne reduce vizual volumul sau, din acelasi motiv,  haine foarte largi menite sa acopere absolut tot ceea ce nu agream la noi. Daca in privinta unor croiuri sau taieturi, spre exemplu cele clasice, hainele cu masuri putin mai mici decat cele reale, arata mai bine, nu la fel stau lucrurile in privinta unor articole vestimentare de strada, alese din zona tricotajelor sau chiar a jeansilor. Cum spuneam, e o discutie interminabila pe aceasta tema, motiv pentru care, ajungem tot la oglinda din casa, cea mai buna sfatuitoare. Daca imaginea de acolo ne place, asta e tot ceea ce conteaza.

Trendul primaverii in materie de imprimeuri, sugereaza asadar, ponderat, dungile. Si daca domnilor li s-a dat liber la tinute inspirate din moda anilor ’20-’30, abundand de dungi de tot felul, doamnelor&domnisoarelor, le sunt sugerate dungile fine, care abia se remarca din tesatura de o cromatica asemanatoare.

Pentru perioadele mai calde, care, speram ca nu ne vor lasa sa le asteptam prea mult, avem recomandari de imprimeuri florale mici si de modele tribale, traditionale sau geometrice, la fel de mici. Sunt in continuare in voga pantalonii cu printuri camuflaj, combinate in aceasta primavara cu modele de alta natura – flori, elemente marine (scoici, stele de mare, caluti etc.) sau elemente tropicale (palmieri, umbrelute…). Va intrebati daca am scapat de colantii cu imprimeu animal? Ei bine, din peisaj a cam disparut modelul cel mai controversat – leopardul, insa avem in continuare de a face cu astfel de imprimeuri, cel mai intens folosit in colectii, fiind zebra.

Asteptam comentariul tau:

Comentarii: