Pantofii Derby in tinutele de primavara


Pantofii Derby sunt, metaforic vorbind, rudele de la tara, mai sarace, ale mult ridicatilor in slavi pantofi Oxford. Desigur, nu contestam designul, calitatea sau originea nobila a  modelului amintit, insa, din perspectiva preturilor, pantofii Derby reprezinta o alegere mult mai la indemana. In plus, versatilitatea acestora este mult mai mare decat in cazul pantofilor Oxford, care, in 90% dintre cazuri, nu sunt vazuti altfel, decat alaturi de un costum clasic, de o eleganta desavarsita.

Lipsa cusaturilor specifice pantofilor Oxford si, ne referim la acele cusaturi care delimiteaza carambul de restul pantofului, ca si la cusaturile duble de pe bombeu, stigmatizeaza, intr-un fel, modelul Derby. Dar haideti sa vedem si partea plina a paharului: un pantof format clasic, fara cusaturi sofisticate, poate fi incaltat si la tinute mai putin pretentioase, corect? Nu toti domnii au joburi care nu se abat de la eticheta si chiar si acestia, prefera, in afara orelor petrecute intr-un mediu prin excelenta formal, tinute casual, mai lejere.

Stim ca, microbul alegerii obiectelor vestimentare dintre cele mai bune si mai scumpe, poate fi unul care sa amprenteze cu desavarsire un stil, pe o durata nelimitata de timp. Ce se intampla totusi, cand, asa cum aminteam mai sus, domnii obisnuiti cu un stil costisitor, de zi cu zi, se confrunta cu provocarea petrecerii timpului liber, in medii in care accentul nu este pus pe tinuta la “4 ace” ci pe o atitudine relaxata, intotdeauna asociata cu casualul? Cum pot ei fi in elementul lor, fara ca totusi sa adopte acelasi stil scortos, la care ii oblige locul de munca?

Pantofii Derby sunt raspunsul. Pentru ca, pot fi cu usurinta integrati, tocmai datorita simplitatii, in outfit-uri mai putin pretioase, alaturi de pantaloni din tesaturi usoare, in a caror dunga nu trebuie sa te tai, pentru simplul motiv ca, ea, poate sa lipseasca cu desavarsire. Si pentru ca, arata foarte natural, asociati cu jeansii, chiar si cand vorbim despre rupturi, lungimi atipice sau imprimeuri bizare.

Sigur, trebuie facute cateva precizari. Exista o permisivitate mult mai mare la modelele Derby, asa cum se intampla de obicei, cu orice fel de lucru care sta in umbra altuia, mult mai bine cotat. Se face uz de imaginatie, astfel incat, daca prin originalitate nu poate sa aiba succes, o poate face prin multitudinea de solutii oferite. Altfel spus, daca modelul Oxford nu se dezice de formatul consacrat, iar acest lucru ii intareste suprematia pe stilul elegant, designerii modelului Derby au adus o serie de modificari aspectului, ceea ce le confera versatilitatea de care aduceam aminte mai sus. Avem de-a face cu pantofi Derby cu talpa de crep, de regula, intr-o cromatica contrastanta cu fetele, ceea ce le imprima o caracteristica sport si le permite asocierea cu mai multe obiecte vestimentare din aceasta zona. Avem de-a face si cu fete nelustruite, din piele intoarsa, intr-o diversitate de colori sau cu fete din piele impletita si talpa sport. Si, cu siguranta, nu avem spatiu pentru a trece in revista toate modelele existente in magazine. Un lucru este insa sigur: pantofii Derby nu ar trebui sa lipseasca in aceasta primavara, din garderoba niciunui domn.

Asteptam comentariul tau:

Comentarii: