Pantofii sport pentru copii si avantajele avute


Miscarea este foarete importanta in dezvoltarea copiilor! Chiar de la cele mai fragede varste copii trebuie incurajati sa faca miscare si sa descopere lumea inconjuratoare. Mai tarziu in perioada de crestere sportul este un factor esential in dezvoltarea fizica si psihica armonioasa a copilului si a adolescentului. Pentru ca sportul asigura echilibru in viata copiilor, acesta nu trebuie sa lipseasca in nicio etapa de dezvoltare.

Alegera imbracamintei si a pieselor de incaltaminte sport se dovedeste a fi pentru numerosi parinti o adevaarata provocare in timpul sezonului rece. Articolele vestimentare trebuie sa fie confortabile, sa permita libertate de miscare in conformitate cu activitatea sportiva desfasurata si sa asigure confortul termic necesar, in special cand activitatile se desfasoara in aer liber. Incaltamintea corect aleasa este esentiala pentru dezvoltarea armonioasaa trupului. Daca nu se acorda suficienta atentie acestui detaliu copii pot suferi de dureri de picioare, entorse sau alte afecttiuni medicale.

pantofi-sport-copii

Pentru a beneficia de toate avantajele incaltamintei sport este important sa se urmareasca cateva aspecte. In primul rand incaltamintea sport trebuie achizitionata din magazinele de specialitate, unde pot fi culese informatiile necesare cu privire la caracteristicile specifice, elasticitate, destinatie, metode de utilizare, etc.

Principalele tipuri de incaltaminte sport sunt cele de alergat si mers. Se recomanda achizitonarea pantofilor de alergat pentru copii care petrec mult timp la joaca in aer liber. Aceste tipuri de adidasi se caracterizeaza prin flexibilitate crescuta, varf moale si capacitate ridicata de preluare a socurilor, de aceea sunt foarte potriviti si pentru orele de educatie fizica, maratoane si drumetii montane.

Pentru sporturi precum tenis, baschet si volei se recomanda achizitionarea unor tipuri de pantofi adaptati miscarilor corporale in fata, in spate si lateral. Astfel de incaltaminte are o structura a talpii speciala, adaptata pentru suprafata pe care se practica activitatea. Pantofii pentru fotbal si baseball sunt prevazuti cu crampoane care asigura o buna moblitate. In acest fel sunt prevenite accidentarile datorate alunecarilor pe iarba, entorsele, fracturile s.a. Cei de tenis asigura aderenta pe zgura, iar cei de baschet preiau eficient socurile.

Pantofii utilizati in sala trebuie sa prezine o aderenta impecabila si sa prezinte sistem de inchidere foarte bun. Sunt mai grei fata de pantofii de alergare obisnuiti si au talpi concepute pentru a prelua socurile ce apar din pricina oprilor bruste si a sariturilor.

Daca doriti ca copiii sa se bucure de toate avantajele sportului alegeti piesele de incaltaminte adecvate tipului de activitate practicata. Inlocuiti pantofii cel putin odata pe an, pentru ca cei intens utilizati nu mai asigura suportul necesar si nu mai poseda caracteristicile esentiale, in ultimul rand nu utilizati pantofii destinati unui sport anume in alte activitati sportive, pentru ca isi pierd din proprietati si sunt uzati inainte de vreme.

pantofi-sport-copii

Pantofii trebuie corect alesi in functie de dimensiunea piciorului. Nu se recomanda chizitionarea pantofilor cu un numar mai mare, pentru ca in aceasta situatie riscul de accidentari este mai ridicat, dar nici ficsi sau prea mici pentru ca stanjenesc si ii impiedica pe cei mici sa se implice in activitatea desfasurata.

Asteptam comentariul tau:

Comentarii: