Pulovere pentru copii la moda in acest sezon


Personal, cred ca atunci cand e vorba despre copii si despre hainutele care li se potrivesc, cuvantul moda e putin cam mult. Deoarece copii fac regulile pe acest segment. Ei vor purta ceea ce li se va parea interesant la un moment dat, in functie de desenul animat preferat, sau de serialul preferat urmarit sau de un personaj apropiat varstei lor, vedeta in acest moment. Asa cum am mai spus, se vor inspira si din tinuta noastra si vor trage cu coada ochiului si la vestimentatia afisata de colegele/colegii de gradinita sau de scoala.

Noi, adultii, va trebui sa facem un mix intre dorintele lor si ale noastre, intre ce se poarta si ceea ce li se potriveste, intre ceea ce le place si ceea ce trebuie purtat. Da, un cuvant tare urat trebuie asta insa, sunt situatii in care va fi necesar sa ne impunem cu autoritate, ca spre exemplu in legatura cu tinuta de scoala. Oricat de mult si-ar dori Ana sa mearga la scoala, in clasa a 3-a imbracata complet in roz tipator, trebuie! sa gasim o cale de a o convinge ca nu e frumos, nu e potrivit si nu se cade sa mearga la scoala imbracata astfel. Ca i-ar sta mai bine in culori dulci de toamna…olive, crem, marsala…

As indrazni sa spun ca in privinta baietilor e ceva mai usor, cel putin pana in jurul varstei de 11-12 ani, cand deja nu vor mai vrea sa se imbrace asa cum li se sugereaza…Si in plus, baietii au o aversiune nativa pentru culorile tipatoare.

In privinta puloverelor, moda la copii reproduce aproape fidel moda pentru adulti. Se poarta cardiganele, maletele, puloverele cu torsade mari puloverele cu imprimeuri – florale, grafice, geometrice. Vorbim despre toate dimensiunile si despre toate culorile. In functie de colectia care a inspirat un brand sau altul in materie de imbracaminte pentru copii, vom gasi tendinte catre culori mai vii sau dimpotriva, mai domoale, mai linistite.

Ca si pe segmentul adultilor, tendintele tin cont de fetite vs. baieti. Daca spunem fetite, ne gandim la sclipici, imprimeuri cu floricele, cromatica puternica. Daca spunem baieti, ne gandim la olive, maro, albastru, gri…

Daca aruncam o privire in colectiile brandurilor cunoscute pe piata noastra, am putea crede ca moda la copii, cel putin in ceea ce priveste puloverele, este una care devine din ce in ce mai cuminte. Fara nuante stridente, incercand pe cat se poate sa imite stilul celor mari. Regasim mult alb, crem si in general culori pastelate sau culori de pamant, foarte potrivite acestui sezon.

Oricum, tinutele de scoala, strada si petreceri trebuie sa difere net. Daca la scoala copiii vor fi restrictionati de regulamentele interioare, pe strada sau la petreceri, vor putea aborda un outfit condimentat cu tot ce ce le place, caracteristic varstei: paiete, strasuri, imprimeuri imposibile. Iar noua nu ne ramane altceva de facut, decat sa temperam atat cat putem, gusturile lor pentru tinute care atrag atentia.

Asteptam comentariul tau:

Comentarii: