Puloverul oversize – o buna solutie pentru diverse ocazii


Ani de zile, feminitatea a fost asociata cu tinutele in care articolele vestimentare mulate, erau piesele de rezistenta. Nu stim exact la ce s-au gandit designerii in 2015, insa, revelatia lor in ceea ce priveste dimensiunile puloverelor potrivite unor doamne sau domnisoare, respectiv, includerea in colectii a formatului oversize, nu poate decat sa ne avantajeze. Serios, am vazut atat trupuri sculptate, imbracate cu haine supradimensionate cat si forme planturoase si, in primul caz, corpul este perfect pus in valoare de marimea care nu deformeaza, ci invaluie placut formele iar in al doilea caz, oversize arata mult mai bine decat slim!

Si cum nu toate suntem trase prin inel, oversize, este solutia perfecta. Se poate ascunde o talie nu foarte fina, niste solduri generoase sau un abdomen proeminent. Nu mai vorbim despre faptul ca, in prag de sarbatori, fie ca suntem subtirele ca trestiile, fie ca avem contururi mai rotunjite, nu ne vom putea abtine de la festinul de pe mese.

Bineinteles, parerile sunt impartite. Vor fi voci care vor spune ca, hainele supradimensionate pica bine doar pe formele zvelte asa cum, vor fi si voci care vor considera acest stil, mai potrivit cu sfera masculina. Adevarul este undeva la mijloc si tot ce putem spune este ca, nu orice croiala oversize avantajeaza. Si ca nu orice textura este potrivita tuturor tipurilor de silueta. Secretul pentru o imagine placuta ochiului, are legatura cu echilibrul creat prin raport cu restul hainelor.

Haideti mai bine sa vedem cateva sugestii de tinute si sa le discutam pe rand:

Pulover oversize lung, cu torsade mari – torsadele se poarta, la fel si lungimile care trec mult peste linia soldurilor, ajungand chiar pana la genunchi. Lucraturile in relief sunt foarte bine puse in valoare de culorile deschise, pastelate. Un astfel de pulover, arata perfect pe o statura inalta, alaturi de piese vestimentare mulate – jeansi, leggings, pantaloni tip tigara. Poate fi imbracat si de o persoana de statura medie, cu ceva kilograme in plus? Surprinzator, raspunsul este pozitiv. Conditia fiind ca, statura sa fie ajutata putin de niste tocuri. Cativa centimetri in plus pot face cu adevarat minuni!

Cardigan supradimensionat – vorbim despre puloverele incheiate in nasturi, cu lungimea peste medie. Sunt unele pareri care spun ca, un astfel de pulover arata mai bine, mai feminin, daca este strans in talie, fara a se exagera, cu o curea contrastanta, lata si groasa, din piele mai bruta. Ca si in situatia de mai sus, trebuie sa avem grija la proportii, alfel spus, restul hainelor trebuie sa stea cat mai aproape de corp, fie ca vorbim despre pantaloni, fie ca este vorba despre o fusta.

Pulover oversize asimetric – asimetriile sunt in tendinte de ceva vreme, tocmai datorita faptului ca pot fi abordate de majoritatea siluetelor si staturilor. Au calitatea de a masca exact cat trebuie si exact acolo unde trebuie. In plus, desi una dintre regulile hainelor oversize este “o singura piesa per tinuta”, puloverele asimetrice suporta cel putin inca o piesa, din aceesi categorie. De regula, o camasa oversize. Mai departe, pantalonii slim sau fustele conice si scurte vor aduce acel echilibru de care vorbeam mai sus, tinutei etalate.

Intrebari inevitabile: cand putem purta haine oversize, in speta pulovere? le putem aborda si intr-o tinuta de interior – o petrecere, spre exemplu?

In functie de textura (tesaturi mai groase sau mai fine) si in functie de calitatea si croiala restului vestimentatiei, am putea spune ca da, puloverele supradimensionate nu sunt haine exclusiv stradale.

O curea care sa sublinieze usor talia, niste tocuri suficient de inalte, cateva accesorii la fel de supradimensionate, pot face diferenta intre un outfit oarecare si o tinuta deosebita.

Asteptam comentariul tau:

Comentarii: