Sacoul si fularul in tinutele pentru barbati – cum le asortam pentru a ramane in trend


Nu putem vorbi despre o tinuta de iarna, fara sa luam in considerare accesoriile, in speta, fularul. Daca stilurilor sportive, li se potrivesc tot felul de culori, texturi si imprimeuri, in privinta stilurilor in care regasim sacoul, ca articol vestimentar reprezentativ, asortarea cu fularul necesita ceva mai multa atentie. Pentru a ne fi mai usor, vom face referire la doua stiluri foarte iubite, din care acest articol vestimentar (sacoul) nu prea lipseste. Este vorba despre stilul casual si, despre smart-casual, un stil care combina piese vestimentare alese atat din zona casual cat si din zona formala.

Casual – Este o zona in care se intalnesc foarte multe optiuni. Desi luam sacoul ca articol vestimentar de referinta, fie ca este din tweed sau denim, fie ca este din catifea reiata sau din piele intoarsa, putem vorbi despre combinatii vestimentare deloc rigide, in care pot fi introduse cu usurinta diferite modele de pantaloni casual, inclusiv jeansi. Tinutele care au in componenta denimul, indiferent de culoare, sunt mai tolerante in privinta accesorizarii, decat tinutele care nu se pot dezice de pantalonii cu dunga, din stofa.

Asadar, daca avem un sacou din tweed, cu imprimeul caracteristic, in nuante de pamant (maro, roscat, ocru, kaki…) o pereche de jeansi clasici (albastri) si un pulover din casmir la baza gatului, intr-o singura culoare, fularul ales ar trebui sa respecte urmatoarele reguli: sa fie dintr-o tesatura moale, monocromatic sau cu linii fine inr-una din culorile regasite in imprimeul sacoului. In aceasta combinatie, nu doar sacoul impune alegerea fularului ci si puloverul. Casmirul, in cazul de fata, este o tesatura de calitate superioara, cu o textura delicata, care trebuie sa rezoneze corect cu materialul din care este confectionat fularul.

Unui sacou din reiat sau din denim, i se pot asorta cu usurinta fularele tricotate manual, din fire groase, moi, cu modele in relief si chiar cu franjuri. Cromatica va tine si ea cont de restul pieselor vestimentare, ceea ce inseamna ca, indiferent ca se va opta pentru un fular intr-una sau mai multe culori, totul trebuie sa se completeze armonios.

Smart-casual – Este un stil afisat de regula, in medii mai putin permisive in ceea ce priveste tinutele, dar nu atat de rigide ca in stilul formal. Dar, chiar daca sunt permise artificii vestimentare, in sensul ca regasim foarte multe elemente din casual (pulovere,  tricouri Polo, costume din tesaturi moi, pantaloni fara dunga etc.) trebuie luat in calcul ca, sacoul, nu se va mai intalni de sine statator ci impreuna cu pantaloni din acelasi material, adica sub forma de costum. Cum asortam fularul la costum? Ei bine, daca in stilul casual mai pot fi admise abateri de la regulile asortarii, in aceasta sfera, nu se admit greseli. Fularul trebuie sa fie apropiat ca tip de tesatura cu stofa din care este realizat costumul iar cromatica sa nu faca nota discordanta. Fularele recomandate sunt cele monocromatice sau cu modele foarte mici, fara franjuri si cu lucratura deasa, fina, aproape ca o stofa.

Ideea ramanerii in trend se refera la alegerea unui model cat mai clasic si cat mai subtil, pentru simplul motiv ca, clasicul, nu va iesi niciodata din tendinte.

Asteptam comentariul tau:

Comentarii: